«Дулівський мудрець-казкар»

Михайло Михайлович Галиця (25.02.1885 – 26.01.1971) – один із талановитих сучасних українських казкарів, який народився в с.Дулово Тячівського району. Горизонти його домислу винятково широкі, поетичне світосприйняття багате, майстерність оповідача висока, він дивує слухачів монументальністю сюжетів і образів, умінням відгукуватися на актуальні події.
З нагоди 130-річчя від дня народження казкаря Михайла Михайловича Галиці
у бібліотеці-філії с.Дулово (провідний бібліотекар Данч Г.І.) була проведена літературна година «Дулівський мудрець-казкар», де були запрошені односельчани і родичі казкаря.  Ведучі  – Чобей Ангеліна, Бабич Ангеліна, Гарбуз Владислава - учні 8 кл. Дулівської ЗОШ І-ІІ ст.ім С.Вайди розповіли про життя і творчість казкаря. Внуки - Чобей Ю.І., Молнар М.І., Галиця О.В розповіли спогади про свого дідуся. До слова запросили колишнього директора Дулівської ЗОШ - Танчинець М.Г., яка добре знала М.М.Галицю. Вона розповіла про зустрічі казкаря з учнями школи, згадала, як він розповідав дітям казки, складаючи їх «на ходу» , показала кілька фотографій, які збереглися у неї. На завершення зустрічі всі присутні розглядали малюнки до казок М.Галиці, які напередодні підготували учні школи.
У бібліотеці-філії с.Дулово оформлено стенд «Дулівський мудрець-казкар», де розміщено інформацію про казкаря, є тека-накопичувач «Михайло Галиця – казкар із Дулова», книги з його казками.
Казка – велике диво людської культури. Казка несе в собі глибокі пристрасті людської душі, прагнення її до ідеалу, боротьби, викликає в людини найрізноманітніші емоції, чарує її багатством фарб, музикою слова, глибиною думки, красою образів, правдою життя. Це те, до чого так щиро тягнуться діти. Впливаючи на емоції, казки виробляють у школяра досвід подолання перешкод, що пізніше стає вірним помічником у житті.



Внуки Михайла Галиці