Всесвітній день дитини (Вишоватий)

  «… Права дитини
 Ти мусиш вивчити сумлінно.
 Це так потрібно, так важливо
 Напевно знати в наші дні:
 Коли с тобою справедливо
 Вчиняють, а коли і ні…
 Тож прочитай, завчи напам’ять.
 Порадь і друзям прочитать.
 Хай прочитають тато й мама.
 Закони всім потрібно знать!»     І. Жиленко

  Якою розумною і талановитою не була б дитина, вона все ж потребує дорослої опіки й уваги, турботи, любові, захисту і постійної підтримки. Ми люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.
Свято – Всесвітній день дитини виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року.
 Саме з нагоди цього свята 20 листопада бібліотекар завітала до Вишоватської ЗОШ 1 -2ст  до учнів  2-3кл.  Метою нашого заходу було створити подорож по безкрайніх просторах світового океану прав і обов’язків, навчити дітей шанувати закони України, збагатити їх знання щодо правової свідомості та прищепити вміння  висловлювати власну думку про права та обов’язки дітей " Діти у правовому полі", а також зробили правову квітку  "Знай свої права дитина"всі уважно слухали  і запам`ятовували які вони мають свої дитячі    права.Ми поговорили про ті казки де були порушені права дітей  " Казка про царя Салтана", "Снігова королева", "Попелюшка" та богато інших . Свято пройшло весело, цікаво та яскраво. Приємно, що під час заходу діти отримали позитивні емоції та гарний настрій.