«Шарль Перо - казкар для дорослих»

12 січня в Тячівській районній бібліотеці для дітей відбувся  книжковий аукціон  під назвою «Шарль Перо - казкар для дорослих», що присвячений дитячому улюбленому письменнику якому б виповнилось  390 років від дня народження. До бібліотеки завітали учні 5-Б класу Тячівської загальноосвітньої школи І- ІІІ ст. № 2 з класним керівником Танчинець Валентиною Степанівною.
Провідний бібліотекар Куцин Марія Василівна привітала учнів з новорічно-різдвяними святами та розповіла їм біографію французького письменника: «Казки письменника чарівні: в них діють чарівники та чарівниці, є чоботи-скороходи, чарівна паличка, вовк розмовляє людською мовою, а в «Синій Бороді» на ключику не відмиваються криваві плями.
Отже, Шарль Перро першим відчинив двері в літературу чарівній казці, став основоположником цього жанру. Червону Шапочку, Кота в чоботях, Хлопчика-Мізинчика, Віслюкову Шкіру, Сплячу Красуню та Синю Бороду знають всі дорослі давним-давно. Але Шарль Перро зміг так їх переповісти, що його перекази сподобалися всім. Всесвітня енциклопедія казок стверджує: «Це був найдобріший казкар в історії літератури. Він перший створив справжні дитячі казки — добрі та щасливі».
Ось таким був він, автор першої дитячої книжки, основоположник жанру «чарівна казка» — Шарль Перро.
Але доки читають його казки, живе пам'ять про нього. Казки — справа давня. Вони прийшли з тих часів, коли не було ані книги, ані письменників. Але Шарль Перро зумів переповісти те, що чув від няні з дитинства таким чином, що його казками зачитувалися не лише діти, але й дорослі. На сюжети казок Перро створено опери «Попелюшка», «Замок герцога Синя Борода», балети «Спляча красуня», «Попелюшка», багато фільмів мультфільмів.»

Також провели літературну вікторину «Подорожуючи казками Шарля Перро», де користувачі відповідали на запитання бібліотекаря і отримували собі бали про прочитані казки. Найактивнішою серед учнів була Юрчик Дзвенислава, яка виборола подарунок.