Весільний фестиваль “Закарпатська свальба"

18 вересня 2016 р.,  у с. Німецька Мокра Тячівського району та с.Колочава Міжгірського району, пройшов перший весільний фестиваль “Закарпатська свальба”. Героями весільного свята стала реальна пара наречених Мар′яна Дацьо та Володимир Маркович, які вже за місяць справлять справжнє весілля.
Ініціатива започаткувати новий фестиваль належить голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю, якому на “весіллі” дісталася роль “почесного свата”. 
За легендою фестивалю, наречені є вихідцями з різних сіл. Спочатку святкова хода завітала у с. Німецька Мокра, де їх гостинно зустрічали хлібом-сіллю бібліотекарі району. 
У садибі нареченого відбулася традиційна закарпатська гостина з обрядовими піснями «вінкоплетіння» , «відрощування молодого» , яку вів «староста» - Микола Крегул у супроводі троїстих музик.  Потім весільний «поїзд» рушив у сусіднє село Колочава, аби викупити наречену. 
У Колочаві, на території музейного комплексу “Старе село”, відбулася основна частина фестивалю — викуп нареченої, гостина у садибі молодої, весільний танець на гунях, танець молодої та концертна програма за участі митців та колективів Закарпаття.