Сьогодні, 2 жовтня, у Тячівському районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, та 70-ї річниці заснування Тячівської центральної районної бібліотеки для дітей.
Майстрині бібліотечної справи з усіх куточків району приймали щирі вітання від районної та міської влади, відділу культури РДА, колег та читачів. 

З побажаннями міцного здоров’я, наснаги, задоволення від роботи, гідного визнання на державному рівні, нових досягнень, вдячних читачів до винуватиць торжества звернулись керівник апарату Тячівської РДА Богдан Макусій, секретар Тячівської міської ради Іван Крічфалушій, начальник відділу культури Тячівської РДА Василь Гудак, голова райкому профспілки працівників культури Олеся Сасин, директор Тячівської ЦБС Інна Ключкей, завідувач районної центральної бібліотеки для дітей Вікторія Федина, яка розповіла про історію створення книгозбірні для найменших мешканців району. Кращі працівниці були відзначені грамотами і подяками.
Не обійшлося без подарунків та сюрпризів ювілярам – колективу центральної районної бібліотеки для дітей. 

Також були відзначені переможці І туру обласного огляду-конкурсу «Краща сільська бібліотека року». Так, кращими у номінаціях «Бібліотека – територія читання та творчого розвитку дитини» було визнано бібліотеку-філію с.Терново (завідуюча – Надія Церкуник), «Бібліотека. Громада. Соціальне партнерство» – Солотвинську бібліотеку-філію (Моріца Попп), «За креативність в організації роботи з національно-патріотичного виховання юнацтва та молоді» – бібліотека-філія смт Дубове (Ганна Жидак). 
Музичні вітання линули від юних читачів – учнів 4-Б класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського (вчитель О.А.Ростока) та хореографічного колективу Руськополівського БК (керівник Світлана Орос). Пісенним подарунком потішила працівниць книгозбірень і талановита виконавиця Олеся Лунгу. А ведучими святами були вихованці Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського Валерія Цюбик та Андрій Вайнагій.
(Наталія Маджара - http://www.tyachiv.com.ua)