Андріївські вечорниці "Я в серці грію, дівочу мрію!" (бібліотека-філія с.Вишоватий)

День Андрія Первозванного — найцікавіший. Від нього вiє чарівною староукраїнською стихією. 3 давніх - давен у ніч на Андрія дівчата ворожать. Може, не зовсім щиро, та все ж десь там, глибоко в душі, дівчина вірить, що Андрієва ніч допоможе їй пізнати свою долю — дізнатися,   3 давніх-давен славилася Україна таким звичаєм. Ця давня традиція – прекрасний витвір людської фантазії, призабутий сьогодні. Ми хочемо повернути йому життя. Нехай оживе одна із сторінок молодості наших матерів і бабусь.  
Весело та колоритно пройшли Андріївські вечорниці і в бібліотеці  Вишоватий  "Я в серці грію, дівочу мрію!" На захід завітали  дівчата  старших класів. місцевої школи.  Вони залюбки вчилися ворожити на судженого-коханого за допомогою різноманітних стародавніх звичаїв ворожби. Підібрали найцікавіші:  ворожили на  воскові,   палили нитки, відгадували ім"я судженого, вгадували який він буде.    А далі дійшли висновку що всі ще дівчата молоді і заміж їм ще рано. Всі разом поласували солодощами   та фруктами. 
Ось і відтворили в бібліотеці ігри і забави нашого народу. Тепер головне, щоб вони і надалі не пішли у забуття. Міцний наш рід, жива у ньому пам’ять про минуле. "Тож бережіть цю прекрасну, невичерпну скарбницю. У ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня. Хай у вас завжди живим вогником світяться обереги пам’яті!" - завершила захід бібліотекар Рошканюк Марія