«Супер читач літа 2019» (ЦДБ)


30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек. Свято бібліотек – це, передовсім, свято книги.  Посередником між книгою і читачем стоїть бібліотекар. З нагоди свята хотілось би привітати бібліотекарів та всіх любителів книги з святом та побажати  земних благ, радості і натхнення, професійного злету, цікавих зустрічей і відкриттів.
З нагоди свята хотілось би визначити «Супер читача літа 2019» районної дитячої бібліотеки за читацьким формуляром. Цьогорічним лідером стала Пилип Олена – учениця 6-Б класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст.№2. Протягом літа Оленка прочитала 51 книгу!!!  Ми брали «інтерв’ю» від супер читачки літа і вона розповіла свою історію читацького захоплення.
Оленка проживає в Тячеві в люблячій сім’ї, має двох молодших сестричок. Любов до читання привила перша вчителька Ірина Геннадіївна Лемен. Ще в першому класі вчителька прочитала оповідання про робота Стобед. І там було звернення від автора, що діти можуть придумати продовження та нові пригоди робота. Оленку вразив головний герой і з допомогою мами дівчинка писала листи і віддавала вчительці. Ірина Геннадіївна відписувала Оленці і відправляла листи поштою. Яка радість була отримати лист з відповіддю!
Мама Олеся відвідує дитячу бібліотеку разом з донечками, які також є читачами дитячої бібліотеки, допомагає у виборі книг, адже сама багато читає. Оленка прочитала багато книг різного жанру і визначилася, що найцікавішими є книги про пригоди, детективи та автобіографії. Подобалися книги: В.Нестайка «Тореадори з Васюківки», А.Конан Дойл «Записки про Шерлока Холмса», О.Беляєв «Людина-амфібія», Рей Бредбері "451 градус за Фаренгейтом", Люсі-Мод Монтгомері «Енн з Зелених дахів» та інші.
Окрім читання дівчинка подобається виготовляти подєлки своїми руками, робить брилки, аплікації. А також навчається в музичній школі по класу фортепіано, співає в хорі та ансамблі.
Ми поцікавилися чому саме друкована книга, а не інтернет. Не ті відчуття - книгу можна взяти в руки, а не сидіти перед екраном. І батьки колись вчили, що в інтернеті не вся інформація правильна для дітей.
Своїм одноліткам та іншим дітям Оленка рекомендує прочитати:  А.Конан Дойл «Записки про Шерлока Холмса», Р. Стівенсон «Острів скарбів» та Люсі-Мод Монтгомері «Енн з Зелених дахів»
Цього року Оленка взяла участь у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули 2019», до якого долучилася дитяча бібліотека та бібліотеки району. Оленка на конкурс готувала прозовий твір у номінації «Далі буде? Ні, «далі» — вже є!». Роботи всіх учасників оцінюють журі в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва, а згодом в національній бібліотеці України для дітей. Ми сподіваємося на перемогу Оленки
Ми бажаємо супер читачці літа знаходити ще більше цікавих історій на сторінках книг і поринути у океан невідомого та цікавого.
На фото – персональна виставка прочитаних книг Оленки