До Дня памяті та примирення (ЦДБ)

Щороку в травні ми відзначаємо День памяті та примирення, День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога. Не можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших.
Мільйони людей забрала друга Світова війна. Це важко усвідомити, важко осягнути. Смерть однієї людини – це трагедія. А коли гинули мільйони… Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів-однополчан, рідних і близьких, душі, які простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло фашистської та комуністичної окупації.
У вогнище війни було втягнуто 67 держав, 80 % населення земної кулі. Друга Світова тривала довгих 6 років. Вона пронеслася над величезними територіями Європи, Азії й Африки, охопила простори всіх океанів.
Майже 7 млн. українців воювало в складі Червоної Армії в роки війни.
100 тисяч українців боронили рідну землю від агресора в рядах Української Повстанської армії.
Від 9 до 10 млн. українських людей загинули під час Другої Світової війни
Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони- святиня нашої пам’яті . Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.
З нагоди відзначення  Дня памяті та примирення в дитячій бібліотеці оформлена книжкова виставка «Радість з болем обнялася» та фотовиставка відзначення свята в місті Тячів, де є світлини з ветеранами міста.