Вивчаємо Конституцію України з казковими героями (ЦДБ)

Конституція – це Основний Закон будь-якої держави. У ній записані всі правила, за якими повинні жити люди цієї країни. Правила ці ні в якому разі не можна порушувати! За допомогою Конституції держава піклується про своїх громадян.
Головне право – це право на життя, здоровий розвиток, право на ім’я. Кожна дитина має право на освіту, відпочинок, особисте життя, особисту думку.
До Дня Конституції  у дитячій бібліотеці відбулася вистава «Чарівний ключик у країну прав».  Про права та обов’язки  розповідали казкові герої – учасники театрального гуртка «Барвисті метелики» (кер.Сасин А.В.) та оформлена книжкова висавка "З Україною в серці"
 "В усіх маленьких громадян є ще й своя Конституція, вона називається „Декларація прав дитини” – так зверталась Мальвіна  (Богоста Неля) до Дівчат (Попович Діана та Болож Корнелія), яких навчала прав та обов’язків перед суспільством. Дівчата не хотіли вчитись, тому за неслухняність їх відвели у чорну комірку. Щоб їх визволити на допомогу прийшли Лисиця Аліса (Куртяк Лариса) та Кіт Базиліо (Телецький Степан).

Аліса заманила Дівчат до Країни Дурнів,  де є чарівне поле, яке називається Поле Чудес. На цьому полі ростуть чудові дерева, на яких... не листя, а... золоті монети!!! Вирушивши до Країни Дурнів вони зустріли охоронця ( Пилипко Марина), який повідомив, що до  Країни Дурнів не приймають тих, хто „качає” свої права. Тому треба перевірити, чи підходять Дівчата. На дереві висіли золоті монети, на звороті яких були завдання - від правильної відповіді залежала їхня подальша подорож. 
Запитання були із відомих творів, наприклад "Чи мала право Снігова Королева викрадати Кая?", "Чи мала право королева наказувати відрубати голову Алісі з в країні чудес?", "Чи мали право царицю з дитиною класти у бочку і кидати у море?" та інші.
Відповідаючи на запитання про порушення прав людини глядачі та Дівчата дізнавались про свої права та обов’язки, вони запевнили,  що вже ніхто і ніколи не зможе  обдурити і потягнути у Країну Дурнів, тому що вже знають закони.

„Кожна людина має не тільки права, але і обов’язки перед суспільством, у якому живе, і повинна поводитися так, щоб її права і свобода не заважали правам і свободі інших людей.”