В рамках тижня дитячого читання

День поезії "Україна читає дітям"   було проведено Буштинською селищною бібліотекою (завідувач  Н. Орос) та бібліотекою Буштинської гімназії - інтернату (завідувач М. Козак )в рамках тижня дитячого читання . Захід було проведено  в Буштинській гімназії-інтернаті. Участь приймали учні 5 - 6 класів та вчителі Орсаг О.І. та ін. Свої вірші дітям читала Наталія Орос Талановиті учні також демонстрували свою творчість. 




с. Вишоватй
Книга - одне з найбільших див, створених людиною, яке веде нас у захоплюючу подорож по Країні Знань. Вона приходить у дитинстві і супроводжує нас усе життя. І дуже важливо, щоб ця зустріч відбулася якомога раніше.
Саме тому,   бібліотека  с. Вишоватй тісно співпрацює з дошкільним закладом .
Сьогодні  31 березня  в рамках Тижня дитячого читання  бібліотека завітала до дитячого садка  №3 з акцією «Книжечка новенька дітям до серденька » 
   Діти уважно слухали  про бібліотеку, про правила користування книгами, познайомилися   з новинками періодичних видань та були   запрошені  разом з батьками відвідати бібліотеку.
Охоче хлопчаки та дівчата гортали сторінки кольорових журналів та книг   діти взяли участь у вікторині    активно відгадували загадки та героїв казок і отримали в подарунок замальовки.
По закінченні зустрічі бібліотекар зазначила, що не прощається зі своїми   майбутніми читачами, а завжди чекає  на них в бібліотеці.


с.Терново
З нагоди Всесвітнього дня поезії в бібліотеці с.Терново представлена тематична   поличка «Прочитайте залюбки, ось вам нові книжечки», та проведено перегляд літератури "Сторінками улюблених книжок".


смт.Солотвино
Гордість кожної  бібліотеки— це книги та її читачі. Зустріч з хорошою книгою— це завжди радісне свято.

В рамках Тижня дитячого читання,Солотвинською бібліотекою-філією№9, було проведено такі масові заходи:
-День дошкільнят в бібліотеці: «Книжок країна чарівна, у гості нас чекає»
-Свято книги:«Гарна книга— справжнє свято,
Дбай про неї й бережи,
З нею радься і дружи...»
-Виставка: «З книгою в світі цікавого»
-Фотоконкурс:«Бібліотека.Книга.Я.»




 с Вишоватий


В книжечку на згадку - зробимо закладку

 Що особливого, здавалося б, у закладках? Дехто взагалі може обходитися без них. Та все ж іще з дитячих років ми звикли закладати сторінки, аби продовжити читання.То ж закладка - такий самий атрибут читання, як і сама книга. Крім того, закладка допоможе не тільки не забути, на якій сторінці закінчилася захоплива розповідь, але й стане прикрасою улюбленої книги.Зробити закладку можна практично з усього, що є під рукою - кольрового паперу, бісеру, тканини, ниток, висушеного листя.Та найцінніша, найулюбленіша з закладок - виготовлена своїми руками.Закладка, зроблена своїми руками, може стати чудовим подарунком і супутником будь-якого книголюба! З   маленькими користувачами бібліотеки с Вишоватий ми створювали книжкову закладинку - котика. В результаті  кожен створив оригінальну авторську закладку оздоблену на свій смак.



с.Топчино
Флеш моб «Марцішорки на природі»
У румун  є така традиція вийти з марцішорками на природі. В кінці березня за повір’ям, якщо загадати бажання коли вішаєш мерцішор на дерево, то воно обов’язково збудеться. В Румінії можна побачити дерева, на яких розвішано мерцішори.



с.Новобарово
 Екскурсія дошкільнят до бібліотеки



Бібліотека Філія №16 с. Ганичі
  Протягом  тижня  дитячого  читання  провели  дискусію « Комп`ютер  чи  книга ? »
     Все у  житті  починається  з малого, адже  коли ви пішли  до  школи  то своє навчання  розпочали  з  першої  літери. І  так  поступово  ви  подружились  з  першою  вашою  книжкою « Букварем ».
     Все,  чому  ви  навчились  ви  навчились  з  книги – сказала  М. І. Фіцай.
     Тож,  як ви  думеєте  зараз  коли  ми  живемо  з  вами   в   цивілізованому  світі  кому  дають  перевагу  дітки  читанню  книги  чи  іграм  у  комп
`ютері?
     Комп
`ютері. Що ж , то  не  погано,  але  все  в міру .  Дітки  є  такий   хороший  вислів :  « Книга  вчить, як  на  світі  жить » та  « Прочитана  книга   в  дитинстві  запам`ятається  на  все  життя».  Книга  завжди  розрадять і  звеселить .  Вона  навчає  творити  добро, любити  людей, гідно  поводитись.




с.Новобарово
У У бібліотеці для користувачів бібліотеки представлено книжкову поличку, присвячену річниці Карпатської України



Подорож у країну Поезію - до Всесвiтнього дня поезiï, до дня народження Лiни Костенко.(с.Нижня Апша)