До Великодніх свят

До Великодніх свят у дитячій бібліотеці оформлена великодня виставка-композиція, де представлено книги, пасхальні композиції,  писанки, зроблені руками користувачів бібліотеки
            

 В бібліотеці-філії с. Підплеша оформлено виставку писанок під назвою «Диво писанкове». 



 Писанка вважається символом життя, сонця, безсмертя, любові і краси, весняного відродження, добра, щастя і містить глибокий зміст.

              10 квітня в бібліотеці с. Калини – Заріка відбувся майстер –клас з написання писанки. Учні з натхненням працювали збагачували свої знання про народні традиції святкування Великодня та особливості розпису писанок.


Напередодні великого свята  Воскресіння  Христового клубно-біліотечними  працівниками  с. Вишоватий було організовано та  проведено майстер - клас «Писанки своїми руками».  На  заході учні мали змогу не лише дізнатися  про історію української писанки, символіку колоьрів , орнаментів та найбільш  поширені  техніки писанкарства , але й за допомогою техніки  декупажу  яєць створити власноруч писанковий оберіг.




Бібліотека с.Терново провела народознавчу годину "Верба красна розцвітає, про Великдень сповіщає"
Бібліотекар Сасин Н.А. ознайомила дітей із традиціями святкування Вербної неділі. Розповіла дітям про традиції писанкарства, чим відрізняється писанка від крашанки, яке значення мають кольори та орнаменти писанок. Також представлена була книжково-ілюстративна виставка "Світле свято Великодня". Діти продемонстрували зроблені власноруч великодні писанки, які потім повісили на писанкове дерево.




«Писанка – символ краси у сонця», за такою назвою у бібліотеці с. Ганичі презентовано виставку писанки.