7 квітня - день Благовіщення Пресвятої Богородиці. В цей день в дитячій бібліотеці відбулася година духовності, де православний священник о.Василь Челленяк розповів дітям про це величне свято.

Благовіщення Пресвятої Богородиці є одним з дванадцяти головних свят Православної церкви.
Події Благовіщення описані єдиним євангелістом - апостолом Лукою. У своєму Євангелії він повідомляє, що в шостий місяць після зачаття праведною Єлизаветою святого Іоанна Предтечі Гавриїл був посланий Богом до Назарета до Діви Марії зі звісткою про прийдешнє народження від неї Спасителя світу.
Ангел, увійшовши до Неї, сказав: «“Радуйся, благодатна, Господь з тобою! Благословенна ти між жінками. Вона ж стривожилась цим словом і почала роздумувати в собі, що могло значити те привітання. Ангел їй сказав: “Не бійсь, Маріє! Ти бо знайшла ласку в Бога. Ось ти зачнеш у лоні й вродиш сина й даси йому ім'я Ісус. Він буде великий і Сином Всевишнього назветься. І Господь Бог дасть йому престол Давида, його батька, і він царюватиме над домом Якова повіки й царюванню його не буде кінця». (Лк. 1:28-33) Вважається, що в момент виголошення Дівою Марією цих слів і сталося непорочне зачаття нею Ісуса Христа. Церква на Сході в різний час вважала Благовіщення як Богородичним, так і Господським святом.