«Довіку матінку шануй – свій найсвятіший оберіг» (ЦДБ)

У ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець  ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя  - Свято Матері, а ще святкуємо й дуже важливе споріднене свято – День сім’ї.
 Берегинею кожного роду, кожної сім’ї є мудра Жінка – матір. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішим, найдорожчим ! А наша любов до Матері – безмежна та вічна!
В Тячівській районній бібліотеці для дітей відбулося свято «Довіку матінку шануй – свій найсвятіший оберіг» та оформлена книжкова виставка «Найдорожче слово в світі - мама».
Ведучими свята були учні 6-А класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського: Горонгозов Іванка та Лаврюк Дарина, читці - Проданець Вероніка, Бабкіна Соломія, Немеш Вікторія та учень 4-А класу Лаврюк Вадим. Глядачі – учні 3-Б класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського (класний керівник Кричфалушій М.П.) уважно слухали виступаючих, дізналися, що на багатьох мовах світу слово «мама» розпочинається літерою «М», сподобався веселий вірш «Батьки-чомучки».
Завідуюча бібліотеки – Федина В.В. запропонувала глядачам пограти в ігри. Найперше визначити, що робить мама -«Супермама». Далі діти розділилися на дві команди і на швидкість «розвішували випрану білизну», а також команди відбирали продукти, які потрібні для того, щоб зварити «борщ» та «голубці».