Година духовності «Жінка – берегиня родинного вогнища» (ЦДБ)

День Матері традиційно відзначають у другу неділю травня, а цього року 12 травня відзначалося і свято жінок за церковним календарем - Свято жінок-мироносиць.
В Тячівській районній бібліотеці для дітей відбулася година духовності «Жінка – берегиня родинного вогнища». Православний священник о.Василь Челленяк з Свято-Покровського храму (м.Тячів) розповів дітям про свято, про святих жінок-мироносиць. «У третю неділю після Пасхи православні християни прославляють Святих жон-мироносиць. Жінок, які не злякавшись варти, пішли до гробу Христового, щоб здійснити обряд поховання. Жінки-мироносиці були супутницями Ісуса Христа ще у ті часи, коли Вчитель навчав людей. Були жінки-мироносиці вірні Йому серцем та страждали разом з Ним у найважчі хвилини страти. Вони супроводжували Ісуса Христа під час подорожей та йшли з ним на Голгофу. Вони були свідками хресних страждань Господа.
Церква закликає сучасних жінок наслідувати їх духовному подвигу, жити за заповідями Божими, прославляти Бога добрими справами, нести високе служіння жінок-берегинь родинного вогнища, жінок-матерів, що дивляться на своїх дітей як на благословення Боже і найкращу свою прикрасу».