Семінар-практикум "Краєзнавча робота як фактор позитивного іміджу закладів культури" 20.08.2019 - Калини


20 серпня 2019 року відбувся семінар-практикум "Краєзнавча робота як фактор позитивного іміджу закладів культури"на туристичній базі  "Великий" с.Калини для клубно-бібліотечних та музейних працівників району. Розпочався день семінару з огляду бібліотеки-філії с.Калини.
Розпочала навчальний процес семінар Магула О.В. - в.о.начальника відділу культури, яка побажала всім плідної праці. З консультаціями виступили: Патяник Л.М. - зав.відділом обслуговування Тячівської районної бібліотеки, Федина В.В. - завідувач Тячівською районною бібліотекою для дітей, Шпілка Д.І. - провідний методист районного методичного центру, Ріго Р.Р. - провідний методист районного методичного центру. Про роботу бібліотеки-філії с.Калини та с.Калини-Заріка розповіла Михальчич Н.М. - завідуюча бібліотеки-філії с.Калини. Досвідом роботи ділилися Томишинець В.М - завідуюча бібліотеки-філії с.Новоселиця та Немеш О.В. завідуюча сільським клубом с.Угля. 
Підвели підсумки роботи та завдання до відзначення дня Незалежності України та дня Державного Прапора Ключкей І.С. - директор Тячівської централізованої бібліотечної системи та Сасин Н.Й. - в.о.директора районного будинку культури.
Сасин О.І. - голова районного комінету профспілки працівників культури привітала ювілярів з днем народження 
Семінар-практикум був не тільки навчальним, а й пізнавальним і цікавим. Всі присутні відвідали етнографічний музей "Калина", який знаходиться в с.Калини-Заріка, де Юрій Іванович Куцина - засновник музею, запропонував оглянути виставку та розповів історію виставкових експонатів. 
Також бажаючі взяли участь у майстер-класі по виготовленню ляльки-мотанки, який вела Бордунова М. Для всіх було заготовлено потрібний матеріал. Майстриня  розповідала про  виникнення ляльки-мотанки, про різні їх види та різне значення кожної ляльки.