День Валентина (Тарасівка)

Кохання – найзагадковіше з усіх людських почуттів. Воно надихало поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. І, якби поставити собі за мету прочитати все, що написано про нього, людині не вистачило б цілого життя. Не випадково існує багато чарівних легенд, обрядів, ритуалів, заснованих на цьому прекрасному почутті. Найромантичніше свято року є – День Святого Валентина.
    Цього холодного дня навіть повітря сповнене любов’ю. Амури поспішають поєднати пари, почуття яких перевірені часом та допомагають зустрітись половинкам, які загубились десь серед юрби. Адже саме кохання здатне розтопити кригу в серці й подарувати відчуття весни.
     Завітав Святий Валентин і до читачів нашої бібліотеки. Бібліотекар  підготувала для відвідувачів нашої бібліотеки романтичну книжкову виставку під назвою «Ти без мене –

не ти, я без тебе – не я …».
Такої великої кількості закоханих, як у бібліотеці немає ніде. Ми знаємо, що вони живуть на сторінках книжок, які ми із задоволенням читаємо, дізнаючись про їх неймовірні історії кохання.

Л. Українка «Лісова пісня»
І. Котляревський «Наталка Полтавка»
П. Загребельний «Роксолана»
Г. Квітка-Основ'яненко «Сватання на Гончарівці»

В. Шекспір «Ромео і Джульєтта»
І. С. Тургенєв «Первая любов»
О. С. Пушкін «Руслан и Людмила»
О. Грін «Алые паруса»
Л. М. Толстой «Анна Каренина»
М. Старицький «За двома зайцями»

Саме ці твори представлені  на нашій виставці.