" Пропусти Чорнобиль крізь сторіччя" (Лази)


У ніч на 26 квітня 1986 року світ сколихнула найбільша техногенна катастрофа в історії. Мільйони людей зазнали радіаційного випромінювання , сотні тисяч назавжди покинули свої домівки , тисячі загинули та можуть загинути від наслідків "мирного атома"
  Аварія на Чорнобильській атомній електростанції є наймасштабнішою технологічною катастрофою в історії людства . Пройшло 32 роки з того моменту, як у нерівний бій з ядерною стихією вступили чоловіки і жінки, чий подвиг назавжди увійшов до літопису мужності та патріотизму українського народу.
  З нагоди відзначення 32-ї річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС 26 квітня в Лазівській ЗОШ - І-ІІІ ст. Тячівської ОТГ на шкільній лінійці була проведена година скорботи під назвою "Чорнобиль -біль душі". У заході прийняли участь 8- А класу(класовод Дудла Г.Ф. та педагог-організатор Сойма Н.І. ). Вступне слово директор школи Попелич М.І. та вчитель медицини  Балуєва Х.А. Ведучими виступили учні Місарош М., Маджара В., Білич М., Банга М.,  Томишинець Т., Чернявець А. Також була оформлена книжова виставка зав. бібліотекою с. Лази Токар Т.В " Пропусти Чорнобиль, крізь сторіччя" на якій представлено матеріали щодо історії будівництва ЧАЕС, її експлуатації, аварії та про події після Чорнобильської катастрофи