«Немеркнуче світло великого подвигу» Історична година до дня Пам’яті та Примирення

Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії Землі та причина найбільших трагедій ХХ століття. Друга світова війна - одна з трагічних сторінок в історії українського народу. Територія України з перших днів війни перетворилась у фронтову смугу, на якій місяцями точились важкі бої. Україна втратила п'яту частину населення.
У Тячівській районній бібліотеці для дітей відбулася історична година «Немеркнуче світло великого подвигу» до дня Пам’яті та Примирення. Захід проводився з метою виховання патріотизму юних, звернути увагу дітей на участь українців у арміях та військових формувань інших країн. У бібліотеці діє книжкова виставка "Між життям і безсмертям мости".
Ведучими заходу були Федина В.В. - завідуюча бібліотеки для дітей та Сасин А.В. - провідний бібліотекар бібліотеки для дітей, які розповіли про події Другої світової війни. До слова запросили ветерана Другої світової війни - Гайналій Лідію Василівну. На заході були присутні учні 6-Б класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського (класний керівник Роспопа М.Ю.), які розпитували Лідію Василівну про події на фронті. Найвражаючою відповіддю на запитання шестикласників "Що найбільше вам хотілося під час війни?" Лідія Василівна відповіла "Вижити". 
На завершення заходу ветерану подарували букет квітів та зробили фото на згадку.