ПЕРЕМОГА в обласному турі Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду»
У 2015 році відзначається 70-річчя перемоги у Другій світовій війні. З цієї нагоди Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Національна бібліотека України для дітей під патронатом Міністерства культури України проводять Всеукраїнський сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду».
Головною метою конкурсу є формування у підростаючого покоління високої патріотичної свідомості, виховання шанобливого ставлення до пам’яті про перемогу і ветеранів Другої світової війни, збереження та усвідомлення знань про історію свого роду, своїх предків, виховання на цій основі поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у відстоювання незалежності України.
У конкурсі брали участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях: читачі-учні 6-11 років та читачі-учні 12-16 років. Конкурс проводився у двох номінаціях: сімейні книги пам’яті та відео книги. За умовами, учасники конкурсу кожної номінації та вікової категорії разом з батьками готують книгу пам’яті свого роду, яка має бути за змістом і жанром за такими напрямами: родинні історії або розповіді про представників родини, які брали участь у Великій вітчизняній війні – на фронті, в тилу, в партизанських загонах, в підпіллі, були вивезені до Німеччини.
Конкурс проводиться у два тури: І-ий тур - з 1 лютого по 9 травня на обласному рівні та ІІ-ий тур з 10 травня по 30 вересня в м.Київ. 
Бібліотечні працівники Тячівського району долучилися до участі у конкурсі, розповсюдивши інформацію про умови конкурсу та допомагали дітям у створенні книжок-саморобок. 
6 травня 2015 року обласні журі підбили підсумки та визначили переможців першого туру у кожній номінації та віковій категорії. Приємною новиною була перемога юних читачів бібліотек Тячівського району. Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва нагородила дипломом: Хрипту Дарину – ученицю 3-го класу Лазівської ЗОШ І-ІІІ ст. за І місце в обласному турі Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду» та Павлишинець Назара – учня 8-го класу Новоселицької ЗОШ І-ІІІ ст. за ІІІ місце в обласному турі Всеукраїнського сімейного конкурсу «Книга пам’яті мого роду», який написав про дідуся з с.Ганичі.
Головне журі (м. Київ) оцінюватиме роботи в другому турі та до 30 вересня 2015 року визначить переможців. Нагородження переможців конкурсу дипломами та призами відбудеться під час святкування Дня захисника України 14 жовтня у Національній бібліотеці України для дітей.
Обласне журі відзначили грамотами та подарунками: Поп Домініку – ученицю 6-го класу Буштинської гімназії-інтернату, Вайнагій Анастасію та Вайнагій Вероніку із смт.Тересва, Гуцул Софію – ученицю5 класу Бедевлянської ЗОШ І-ІІІ ст.. та Слиган Юліану – ученицю 7-го класу Новобарівської ЗОШ І-ІІ ст. Всі інші учасники отримали подяки за участь.
Подяки за участь у конкурсі отримали: Мазур Тамара(с.Терново), Мартин Наталія (с.Терново-Петрушів), Ціпкало Юлія (с.Вонігово), Марічак Дарина (смт.Дубове), Апшай Мирослава (с.Угля), Катринець Константин (с.Грушево),Чорей Василь (с.Чумалево), Мурга Михайло (с.Вишоватий),Волос Микола (с.Лази), Стойка Михайло (с.Колодне), Дочинець Іван (с.Біловарці, Костяк Марії (смт.Усть-Чорна).
Книга пам’яті мого роду