Урок-реквієм
«Ріка нашої пам’яті»

Під такою назвою пройшов масовий захід підготовлений працівниками бібліотеки-філії смт.Дубове та шкільної бібліотеки ЗОШ І-ІІ ст. №1, який розпочався Гімном України. Метою масового заходу було вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні. Виховати в Учнів почуття любові до своєї Батьківщини, формувати почуття національної гідності на кращих прикладах мужності й звитяги, виявлених нинішніми захисниками Вітчизни, виховати шану й повагу до героїв АТО.
З вступним словом виступила Марічак М.І. провідний бібліотекар селищної бібліотеки смт. Дубове.
Учасники заходу: Григоряк Лідія, Шародій Аліна, Леспух Іванна, Руснак Яна, Марічак Дарина, Мотринець Ангеліна, Піцур Андрій декламували вірші про Україну та героїв Небесної Сотні.

Під звуки мелодії «Пливе кача» Героїв вшанували хвилиною мовчання.



«Афганістан – моя кривава рана»

Вже традицією стало кожного року проводити зустрічі  з воїнами-афганцями.  Працівники культури сіл Ганичі та Солоне організували в бібліотеці-філії с.Солоне вшанування воїнів – афганців «Афганістан – моя кривава рана» з нагоди відзначення 27-річниці виведення військ з Афганістану. Захід розпочався вітальними словами для воїнів-афганців від працівників сільського будинку культури Н.В.Фіцай, Т.М.Бердар та завідуючої бібліотеки с. Ганичі М.І.Фіцай. Присутні із задоволенням слухали літературну композицію під назвою «Афганістан болить в моїй душі» яку підготували користувачі бібліотеки разом з завідуючою бібліотеки с. Солоне М.О.Корсак.                                                                                              
Гості  та присутні на святі  помянули пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Про ті страшні та незабутні дні війни ділилися спогадами воїни-афганці:   Ковач Степан Степанович, Бердар Іван Васильович, Аннишинець Володимир Петрович, Лазоричок Василь Васильович. Під кінець заходу учасники художньої самодіяльності заспівали «Многая літ» та щиро спілкувалися за святковим столом.