8 липня - День родини

Український День родини відносно молоде свято і відзначаєтся з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.
Для дітей родина - це своєрідне середовище, в якому у дитини складаються умови його психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку. Для дорослої людини вона є джерелом реалізації цілого ряду його потреб.

До Дня родини дитячою бібліотекою та районним методичним центром  проведена вулична акція "Сім'я в об'єктиві", де запрошувалися родини перехожих сфотографуватися на згадку та безкоштовно забрати свої фотографії у магазині "Кодак". Перехожі підходили і до книжкової виставки "Малятам, їхнім мамам і татам", на якій були представлені книги для сімейного читання.


                                             
                                                      








ТЕРНОВО

"Без сімї немає щастя на землі" під такою назвою в бібліотеці-філії с.Терново проведено вечір-розповідь до міжнародного дня родини. Розповідь йшла про сімю , родину, що прекрасно коли в сімї панує мир і злагода, взаєморозуміння, повага, кохання, вірність, теплота, затишок. Прочитано було безліч прислівїв та приказок про родинні стосунки. Вечір доповнила книжкова виставка "Читаємо всією сім'єю".




с.КРАСНА
«СІМ’Я В БІБЛІОТЕЦІ»

Якщо читають батьки, читатимуть і діти. Це аксіома. І в цьому коловороті – книга, читання, навчання, виховання, бібліотека чітко бачить своє місце поряд з родиною і школою. Делікатно спрямувати батьків у русло сімейного   читання, тактовно запропонувати послуги бібліотеки, ненав’язливо запросити до участі в спільних заходах, вчасно поінформувати про літературу, що допоможе вирішити проблеми в навчанні і вихованні дітей – ось в чому бачать бібліотекарі-професіонали своє завдання. 
8 липня в Краснянській бібліотеці розпочато тиждень сімейного читання. До бібліотеки завітала молода сім’я де мати активно привчає своїх дітей до сімейного читання, до шанобливого ставлення дітей до книги. І саме наша бібліотека всесторонньо допомагає і залучає такі сім’ї до сімейного читання.
Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку разом з своїми дітками – завжди чекаємо на вас! 



УГЛЯ, КОЛОДНО

В будинку культури с. Угля спільно с працівниками бібліотек с. Колодно та с. Угля  було проведено родинне свято "Із бабусиної скрині"