Екскурсія до районної дитячої бібліотеки "Чарівне царство книжок"

Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, долучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними. 
         Днями до  Тячівської районної дитячої  бібліотеки завітали учні 4-Б класу Лазівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з класоводом Мурга Тамарою  Михайлівною та бібліотекарем с.Лази Токар Тетяною на екскурсію під назвою «Чарівне царство книжок». В світлому та затишному приміщенні бібліотеки на дітей чекали бібліотекарі, які завжди раді своїм  відвідувачам

Діти вперше завітали в  чарівну оселю дитячої книги, яка не залишає жодну дитину байдужою. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися до малечі та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів. Книг тут, звісно, не бракує – енциклопедії, казки, оповідання, довідники, хрестоматії. . Було презентовано книжкову виставку "Цікаве навчання - найкраще читання",  читачам було надано поради, як правильно читати книги.  
Бібліотекар обслуговування абонементу  Куцин Марія провела екскурсію, яка включала: знайомство з абонементом для учнів 1-4 та 5-9 класів, читальним залом бібліотеки, де діти познайомилися з періодичними виданнями, довідковою літературою дитячої книгозбірні. Присутні познайомилися з фондом бібліотеки, бібліотечними послугами, картотеками, тематичними папками та поличками, книжковими виставками. 
Книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та знань. А якщо діти хочуть дружити з книгами, необхідно бережливо ставитися до неї, і вона розповість багато цікавого.  Весело та радісно було  в бібліотеці.