«Нехай квітує дерево родинне»

З Днем матері та Міжнародним днем сім’ї – святами, що народилися з безмежної любові і вдячності до тих, хто дав нам життя і виводить на самостійну дорогу, хто дбає про духовний і національний розвиток української родини.

Для кожного з нас немає нічого святішого, ніж образ матері. І немає любові вищої і жертовнішої за материнську. Упродовж усього життя вона зігріває і оберігає, дає наснагу і допомагає вистояти у найскрутніші часи.

16 травня у великому залі районного будинку культури відбулось свято «Нехай квітує дерево родинне» на яке завітали учні 5 – 6 класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1   ім. В.  Гренджі-Донського та  гості свята  - батьки.
 Виступали учасники театрального гуртка «Барвисті метелики» (керівник Анна Сасин) дитячої районної бібліотеки.  Що повідали про пригоди неслухняної Модельки – Танчинець Марини та Пеппі – Попович Діани у виставі «Уроки Пані Етикеточки», де ролі зіграли  Пані Етикеточка – Богоста Неля, Пані Вихованість – Куртяк Лариса, Пані Повага – Болаж Корнелія, Гарних  Манер – Ласло Вікторія, Герич Анастасія, Алечко Маріанна. Ведуча -  Анна Сасин.
На Пеппі та Модельку «Школи Шляхетності» чекали уроки у  класах «Танцювальний  клас», «В гостях Пані Етикеточки» де кожен вчитель – справжній ас!
 Нові учні школи навчались гарних манер, поваги один до одного та до інших, інтелігентності, цікавих знань і безліч настанов, вивчали столовий етикет щоб правильно у світі жить.

Для свої улюблених мам дітлахи підготували вірші, які декламували учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. В. Гренджі-Донського Фера Петрик, Монич Софія, Грицан Данієла, Алечко Маріанна, Герич Ванесса, а на завершення учасники свята виконали пісні Барбарики «Мама» та Скрябін «Мам». Танцювальний колектив хореографічного відділу дитячої школи мистецтв (викладач Ольга Роман) порадував своїми запальними танцями «Весняна квітка», «Василина». Свято закінчилось гучними оплесками та подарунками для матусь, які виготовлені були своїми руками.