«Хрещення Київської Русі - перша сходинка до духовності"
Хрестити Київську Русь і проголосити християнство державною релігією припало князю Володимиру Великому. Прийшовши до влади за допомогою варязької дружини і язичницької еліти, Володимир задля їх інтересів запровадив язичницький пантеон богів.
Але трохи згодом Володимир переконався, що для зміцнення держави та її престижу потрібна нова віра. Київська держава підтримувала найтісніші стосунки з Візантією — найбагатшою, могутнішою і найбільш культурно впливовою державою того часу. Так він вирішив прийняти християнство та охрестити весь свій народ.
З прийняттям християнства на Русі поширилася писемність. Володимир закладав школи, будував церкви спершу в Києві, а згодом по інших містах. Учителями були священники з Корсуня, які знали слов’янську мову.

У дитячій районній бібліотеці з нагоди святкування 1028-річчя хрещення Київської Русі відбулась історична година «Хрещення Київської Русі - перша сходинка до духовності", яку проводила провідний бібліотекар Марія Василівна Куцин для юних читачів бібліотеки. Також в бібліотеці діє тематична полиця  «Свята моя Київська Русь».