Вистава "Як дідо козу продавав" за комедією Ю. Драгун

Звичаї та обряди, фольклор зявляються разом із виникненням людського суспільства внаслідок повторювання однакових вчинків, які згодом стають нормою, що нею люди керуються в своєму житті. Їх становлення і розвиток відбувалися впродовж віків у найтіснішому звязку з розвитком самобутньої культури українців. Звичаї та обряди супроводжуються піснями, танцями, театралізованими діями, тому й становлять значний інтерес саме як явище народного мистецтва.
У давнину люди ходили часто на друге або третє село, де були найбільші базари, і продавали худобу. Газди їхали з возами, а в кого статків не було, той ішов пішки. На возах везли поросят і міхи із сіном, овечки і баранці бігли поряд. Хто продавав корову, той відправлявся на базар ще темною нічкою. З усієї худобини наймилішим і найкумеднішим товаром була коза. 
24 жовтня 2017 року у дитячій бібліотеці відбулося базарне дійство - вистава "Як дідо козу продавав" за комедією Ю. Драгун, де глядачі мали можливість переконатись, що з козою трапляються справді кумедні історії. 
Ролі виконували учасники театрального гуртка "Барвисті метелики": Дідо - Сасин А.В.; Баба дідова - Богоста Неля; Баби-продавчині - Болаж Корнелія, Танчинець Марина та Попович Діана; Покупець - Продан Олександра та Жінка покупця - Куртяк Лариса; Стрий - Чернявець Каріна; Урядник базару - Дарвай Дарина та Вівчар - Олексій Богдан.