«Щастя і горе Карпатської України» (Усть-Чорна)

Солотвино
З нагоди відзначення 79- річниці від дня проголошення Карпатської України , на базі Солотвинської ЗОШ І-ІІІст.№1разом із селищною бібліотекою, проводилась історична година: «Карпатська Україна: на світанку свободи». Учні декламували вірші про творців і оборонців Карпатської України, які активно впливали на перебіг подій, про тих, хто віддав життя за волю рідного краю. Доповненням до заходу слугувала виставка: «Велич і трагедія Карпатської України».
Присутнім демонструвався документальний фільм та уривок із виступу Президента Карпатської України А.Волошина. Незважаючи на короткочасне існування Карпатської України, ця подія мала велике історичне значення не лише у житті закарпатських українців, а й усього українського народу. Завершився захід хвилиною мовчання.




Дулово, Теребля

Усть-Чорна
 «Щастя і горе Карпатської України» - під такою назвою в бібліотеці-філії смт.Усть-Чорна проведено історичну годину до 79-ї річниці Карпатської України. День 15 березня назавжди залишиться у памяті волелюбних закарпатців, бо цього дня уперше за свою багатовікову історію Закарпаття стало незалежним.
    Кожен користувач бібліотеки  має   можливість більш глибоко дізнатися про першого президента України Августина Волошина, творців і оборонців Карпатської України, трагічно полеглих і сущих патріотів України.