"Герой двох народів - Степан Вайда" (ЦДБ)

   Сьогодні, 17 січня 2019 року,  Степанові Вайді виповнилося б 97 років. Це імя добре відоме в нашому краї і за межами. Уроженець села Дулова він,як і тисячі його молодих земляків, коли на нас насунулася угорсько-фашистська  окупація  пішов захищати наші землі від фашистських завойовників. Невдозі став воїном Чехословацької військової частини. Степан Вайда на своєму танку "Жижка" пройшов з важкими боями шлях від Києва до Дуклі, не пропустив жодного бою. Він був дуже розумним командиром, швидко і точно маневрував і так само добре стріляв, на своєму рахунку мав багато підбитих ворожих танків.
Указом Президії Верховної Ради Союзу РСР від 8 серпня 1945 року підпоручикові Вайді Степану Миколайовичу присвоєно звання Героя Радянського Союзу(посмертно). Він нагороджений також вищою нагородою Чехословаччини - орденом Білого Лева  За Перемогу 1 ступеня та іншими знаками  воїнської доблесті. Вдячні тячівці  свято шанують  память свого земляка. 
В Тячівській районній бібліотеці для дітей оформлено тематичну поличку "Герой двох народів - Степан Вайда". На ній представлено документи, фотоматеріали, спогади на чеській мові полковника Кобулея В.М. про свого друга і бойового товариша, капітана С.Вайду, а також спогад від колишнього танкіста Ормош С. А. Користувачі дитячої бібліотеки з цікавістю слухають розповіді про мужнього борця та знайомляться з рідкісними матеріалами.