Знайомство з бібліотекою (Красна)

Цікава екскурсія відбулася сьогодні, 17 квітня в сільській бібліотеці села Красна.  До бібліотеки завітали учні четвертого класу.  Мета цього заходу – знайомство дітей з сільською бібліотекою, її структурою, привити любов до книги. 

Після цікавого екскурсу нашою бібліотекою всі присутні вибрали собі книжки які припали їм до душі з першого погляду на книжковій виставці.

Слово бібліотека іншомовного походження і складається з двох слів: «бібліо» – книга і «тека» – сховище. Але в бібліотеці книги не тільки зберігаються, а видаються людям, щоб вони їх читали.
Книга – це скарбниця знань і досвіду людського. Про все, що нас оточує, про всі явища і закони природи люди дізнаються з книг. За допомогою книг ми можемо помандрувати до різних країн, піднятися за хмари і опуститися на морське дно. Вони розкажуть тобі про далеке минуле нашої землі, або перенесуть в майбутнє, в третє тисячоліття.
В кожній бібліотеці є два відділи: абонемент і читальний зал. У слова «абонемент» багато значень, але в бібліотеці воно означає місце, де книги видають до дому. На десять днів – книга твоя. На кожного читача, який приходить до бібліотеки, заповнюється формулярНа другій сторінці ставиться дата, записується прізвище автора та назва книги. Коли книгу повертають бібліотекар її викреслює і ставить свій підпис. Книгу не можна довго тримати, треба завжди пам’ятати, що її чекають інші читачі.
З читального залу книжки до дому не видаються, вони завжди повинні знаходитися в бібліотеці. Тому, що є книжки, які повинні бути завжди під рукою. Це словники, довідники, енциклопедії та книжки які знаходяться в одному екземплярі в бібліотеці.
Книжок в бібліотеці дуже багато і щоб швидко знайти потрібну книгу, їх розставляють в певному порядку. На книжковій полиці книжки розташувались в правильному порядку по алфавіту прізвищ письменників, або назв книжок.
Книга – це безцінне багатство, скарб. Отже, ставитись до неї потрібно з особливою увагою. Книга любить охайних читачів. Книжку не можна кидати, рвати. малювати на ній, загинати листи, виривати сторінки. Особливо бережно треба відноситись до бібліотечної книги. Якщо бачиш, що книга трохи зіпсована, її потрібно підклеїти, підшити. Книжка багато навчає, але себе не вміє захистити. 
Олеся Грицан,
провідний бібліотекар.