До дня памяті героїв Крут (Руське Поле)

Сьогодні до відзначення в Україні дня пам'яті героїв Крут клубно-бібліотечні працівники с.Руське-Поле провели  такі заходи: для всіх бажаючих пройшов пізнавальний кінофільм «Пам’ятаємо про Крути», присвячений далеким подіям на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року. До перегляду документального фільму з серії «Україна – забута історія» долучились відвідувачі бібліотеки та учасники гуртків будинку культури.
Після перегляду фільму всі присутні дійшли до висновку:  не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність , поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.
 Гуртківці провели інформаційну годину "Пам'ятай про Крути",  також до уваги присутніх  організовано книжкову виставку "Нас торкається подих століть"  в розділі "Минуле з гірким присмаком" представлені книги про подвиг героїв Крут. Під час заходу увагу було привернуто до важливості теми захисту держави, необхідності подальшого зміцнення й розбудови Збройних Сил України як запоруки незалежності України.Було проведено історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність. Слухачі з задоволенням скористалися матеріалами  для написання своїх домашніх завдань на тему "Герої  Крут"
Бій під Крутами  - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження  українців, усвідомлення  права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студентства.