Еко-виставка «Відкриті долоні моєї Землі» та акція (Солотвино)

22 квітня щорічно відзначається День Землі, 
а 26 квітня - річниця аварії на Чорнобильській АЕС
В цьому році 22 квітня ювілейний 50-й День Землі! Цей день – є символом єдності, усвідомленням того, що тільки спільними зусиллями можна боротися з глобальними проблемами. З метою  поширення інформації , щоб збільшити екологічну свідомість громадян і зберегти природні ресурси, якими наділила нас Земля, в Солотвинській бібліотеці оформлена еко-виставка «Відкриті долоні моєї Землі», присвячена екологічним проблемам сьогодення.
У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища. Мешканці селища Солотвино також долучилися до природоохоронної акції «За чисте довкілля» та очистили від сміття узбіччя дороги,прилеглі території мікрорайону по вул.Європейській, висадили дерева, посіяли квіти на клумбах. До акції долучилася й селищна бібліотека.
Зморилась планета від людини, ми залишаємо їй свої відходи життєдіяльності, а взамін беремо її надра, щоб знову переробити їх у відходи, і так по колу… Поки людина не навчиться жити в гармонії з Природою, берегти її – планета мститиме нам катаклізмами. Ось і виходить, людина – головний ворог Землі – Матінки!
Глобальна епідемія COVID – 19 зачинила наші домівки і кордони. Можливо, ця епідемія і «накрила» нас, щоб люди зупинились і замислились, в чому сенс нашого життя, знак нам усім, якою ми залишимо планету нашим дітям і внукам. Пора починати жити обдумано і починати потрібно кожному з себе. Спалах коронавірусу та зміна клімату – дві масштабні проблеми, які впливають на життя та здоров’я людей. Зміна клімату – це також епідемія, яка ставить під загрозу існування як кожного міста окремо, так і цивілізації загалом.

 
З кожним роком все далі відходять у минуле події, пов’язані з аварією на
Чорнобильській АЕС, найбільшою у світі техногенною та екологічною
катастрофою. Для українського народу, зокрема чисельної армії переселенців і
власне самих ліквідаторів, Чорнобиль назавжди залишатиметься незагоєною
раною. 
       Ось вже 34 роки ця невигойна рана ятрить українську землю. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей та й нині завдає шкоди
здоровю мільйонів українців... І сьогодні, чи то через недбалість людську, чи з іншої причини Чорнобильська земля вкотре зазнає удару, нанесеного пожежами по її екосистемі. Руйнуються родючі шари грунту, оселі диких тварин. Віримо і надіємось, що у держав і народів усього людства вистачить мудрості, волі та відповідальності, щоб іти далі зваженим і осмисленим шляхом, на якому не залишиться місця таким зловісним віхам, як Чорнобиль.
     Люди Землі, давайте любити і берегти планету, на якій ми живемо, бо це наш спільний дім!