День Європи

 День Європи — це свято Європейського Союзу, що відзначається як День Шумана, на ім’я міністра закордонних справ Франції Робера Шумана який 9 травня 1950 року звернувся до лідерів європейських країн із пропозицією почати процес об’єднання Європи.

Україна – це невід’ємна частина Європи (географічно, історично та ціннісно). І саме для того, щоб нагадати всім нам про важливість єднання та порозуміння (які є основними принципами існування ЄС), кожної третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.

В Тячівській дитячій бібліотеці оформлена тематична виставка, де представлені матеріали про Європу, які ми отримали від Представництва Європейського Союзу в Україні (у 2019 році Тячівська дитяча бібліотека потрапила в число 500 книгозбірень, визначених для реалізації проекту “Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні” та безкоштовно отримала всі інформаційні матеріали)

На виставці представлено: гра “Європа-гра: Європа у великому й малому, в історії та мріях”, брошури “Відкрий для себе Європу”“Європа у 12 кроках”“Асоціація ЄС – Україна: що це дає Вам”, “Навчайся в Європі”, “ЄС: що це таке та що він робить”, "Тремоло та його європейська місія", буклет “Прямуємо разом”.

Як розказати малечі про Європейський Союз? Пропонуємо переглянути відеоролик "Дітям про Євросоюз".  Divaki production на замовлення Internews Ukraine створили дитячий мультик про Євросоюз. Дивіться разом з дітьми!

https://www.youtube.com/watch?v=rHQORHX2MJk