Всеукраїнський конкурс "Лідер читання - 2021"

 

3 серпня 2021 року в Тячівській дитячій бібліотеці відбувся І етап конкурсу "Лідер читання - 2021". 

Всеукраїнський конкурс «ЛІДЕР ЧИТАННЯ» проводиться за ініціативи Національної бібліотеки України для дітей, спеціалізованими бібліотеками України для дітей за сприянням Міністерства культури України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY.

Основною метою Конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; пошук нових дієвих та гармонійних форм національно-патріотичного виховання; заохочення дітей та підлітків до систематичного читання; популяризація та підтримка дитячого читання; підвищення ролі книги серед дітей; заохочення юних до змістовного дозвілля; підвищення міжнародного авторитету України.

В конкурсі взяли участь учні 5-9 класів Тячівської громади. За звання лідера читання змагалися 20 юних книголюбів.  Консурсанти представляли на розгляд членів журі свої читацькі щоденники, в яких вели записи про прочитані книжки не за шкільною програмою протягом літа та розповідали про улюблену книгу.

Оцінювали учасників конкурсу журі у складі: Петер Едіта Балінтівна - в.о.начальника відділу культури Тячівської міської ради, Сасин Наталія Йосипівна - директор КЗ "Організаційно-методичний центр культури та мистецтв Тячівської міської ради", Ключкей Інна Степанівна - директор КЗ "Публічна бібліотека Тячівської міської ради", Шелевер Мар'яна Василівна - головний спеціаліст відділу освіти Тячівської міської ради та Патяник Леся Михайлівна - бібліотекар КЗ "Публічна бібліотека Тячівської міської ради".

 За найбільшою кількістю балів перемогу здобули: ІІІ місце - Кричфалушій Денис (м.Тячів) та Антоній Катерина (с.Лази), ІІ місце - Матічин Ірина (с.Р.Поле), та І місце - Пилип Олена (м.Тячів). 

Всі учасники отримали грамоти та подарунки.

В Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбудеться ІІ етап конкурсу, де Пилип Олена буде змагатися за звання "Лідер читання" та представлятиме Тячівську громаду. Бажаємо їй перемоги!