22 березня - день води





 Вода - основа життя. І це дійсно так. Адже без неї абсолютно неможливе, немислиме життя. З давніх-давен наші пращури вшановували воду, поклонялися їй, вірили у її магічну силу, дбали про чистоту. Подарувавши людям воду, природа дала їм до рук величезне багатство.

Для того щоб нагадати всім жителям планети про значення і важливість води, привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання,Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй в 1993 році ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення 22 березня Всесвітнього дня водних ресурсів.

Цього року його темою є «Вода для миру», яка зосереджена на важливій ролі води в стабільності та процвітанні світу. Для України на сьогодні це є дуже актуальною темою. 

З нагоди відзначення в дитячій бібліотеці оформлено книжкову виставку «Вода для миру». Книги розкривають таємниці океанів та морів, рік та озер, адже вода - це вічна цінність, до якої ми повинні відноситися з повагою, не завдаючи їй шкоди та пильно оберігаючи, а також на виставці представлені книги, в яких головні героі книг мандрують морями та океанами