Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія-2016»

22 березня 2016 року у Тячівській районній дитячій бібліотеці відбувся другий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016».
Організаторами Конкурсу є: Громадська організація «Форум видавців» (ініціатор), Національна бібліотека України для дітей, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей за сприяння Львівської обласної державної адміністрації; Львівської міської ради.
На території Закарпатської області організатором обласного туру є Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва, за сприяння управління культури Закарпатської обласної держадміністрації, Закарпатська організація Національної спілки письменників України, Всеукраїнське державне багатопрофільне видавництво «Карпати».
До дитячої бібліотеки завітали переможці першого етапу конкурсу – користувачі бібліотек-філій району.

Конкурсанти:
Погоріляк Олександра (Тячів)
Нанівська Анета (Р.Мокра)
Корнута Анастасія (Дулово)
Фурман Мілана (Петрушів)
Гайналій Антоніна (Терново)
Місарош Марія (Лази)
Мотринець Іванна (Дубове)
Мадар Лариса (Дубове)
Дупак Крістіна (Тересва)
Майор Євгенія (Вільхівці-Лази)
Кирита Дарина (Чумальово)
Шелемба Людмила (Широкий Луг)
Токар Емілія (Добрянське)
Горкавчук Мануела (Вільхівці)
Томашко Амалія (Вільхівці)
Рак Ганна (Вонігово)

Оцінювали конкурсантів журі у складі:
Драгун Ю.Ю. –  дитячий поет, поет-пісняр, прозаїк та драматург, автор 10 книг, які видані у видавництві «Карпати»
Федина В.В. – завідуюча Тячівської районної бібліотеки для дітей
Патяник Л.М. – завідуюча відділу обслуговування Тячівської центральної районної бібліотеки
Волос М.А. – пров. бібліотекар довідково-біблографічного відділу Тячівської центральної районної бібліотеки
Роман І.В. – завідуюча бібліотеки-філії с.Руське Поле.
Конкурсанти передавали членам Журі для оцінювання власноручно заповнені читацькі щоденники і розповідали про свою улюблену книжкупроявляючи креативність та артистизм, демонструючи розуміння тексту, вміння його аналізувати і загальну ерудицію.
Учасники конкурсу взяли участь у вікторинах «Розминка», «Мовний Всезнайко» та переглянули слайдову презентацію «Як прийшла до нас книга».
         Всі конкурсанти були нагороджені дипломами за участь у районному турі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2016» та цікавими книгами з художньої літератури. 
Журі за найвищими балами визначили переможців: шестикласницю Місарош Марію (с.Лази) та семикласницю Токар Емілію (с.Добрянське), які отримали грамоти та книжкові подарунки від дитячої поетеси Ю.Драгун «Цілюща криниця Карпат».
Переможці районного туру продовжать боротьбу у 3-му етапі Конкурсу, який відбудеться в м.Ужгород в обласній бібліотеці для дітей та юнацтва 21 квітня 2016 року.

Бажаємо успіхів!