Зустріч із воїном АТО у бібліотеці-філії с.Тарасівка

«З Україною в серці» 
Великим дарунком для матері Валентини Магей була відпустка додому із зони АТО сина Ігоря. Ця подія не залишилась поза увагою сільського голови Л.В.Руснак, працівників культури, вчителів Тарасівської ЗОШ, учнів школи. користувачів бібліотеки та всіх  односельчан.
            З нагоди цієї святкової події було організовано в сільській бібліотеці зустріч під назвою «З Україною в серці» з мобілізованим Ігорем Магей. З вступним словом звернулася до присутніх провідний бібліотекар Галина Марційчук.  Хвилиною мовчання було вшановано героїв «Небесної Сотні» і тих, хто загинув у зоні АТО.                                                                                     На сході України в зоні АТО все ще гримлять  вибухи, свистять кулі, йде боротьба наших воїнів за єдність і Незалежність нашої  держави.  Зараз у них одна професія - захищати Україну. Зовсім недавно - у громадському житті вони були різні: слюсар і спортсмен, менеджер і водій, шахтар і вчитель.Саме таким звичайним хлопцем є  Магей Ігор. 
               Народився  герой в с. Тарасівка, закінчив школу, Закарпатський Державний університет ім.. Ващука по спеціальності "економіка  підприємства". До мобілізації працював у банківських установах. Кинувши виклик війні, ризикуючи власним життям, протягом 9 місяців захищає цілісність нашої держави, її свободу та незалежність, виконує бойові завдання в найгарячіших точках воєнних подій.Служить у 56 МПБ, 23 механізований батальйон  на посаді навідника. В цьому батальйоні він один із Закарпатської області. Слова вдячності висловила  сільський голова Любов Василівна Руснак від імені односельчан та вручила подарунок від колективу сільської Ради.
       Подальший сценарій складався із віршів, які читали учасники заходу: Сасин Еліна, Фіцай Дарина, Мацола Дениса, Євгенія Драгун, Максим Петраков, Каріна Мацола. А Фіцай Вікторія,  Марційчук Діана, Мацола Наталія, Руснак Наталія, Дьордяй Діана, Пеньора Марія, Шелемба Радміла. Діти виконали пісні «Хтось запалив в небі вогні» , «Прошу в неба землі», «А я бажаю вам добра».
            Слово було надано гостю, який розповів про ситуацію на Сході про дотримання Мінських Угод подякував усім українцям, односельчанам за підтримку, за допомогу, яку надають українці за теплу зустріч.  Всі присутні зверталися із запитаннями різної тематики, на які Ігор надавав вичерпні відповіді.                                                                                                                   Надіємося що перемога буде за нами. Учасники свята на українському прапорі написали свої побажання воїнам в АТО від жителів села, учнів школи і передали його нашому гостеві, який повезе до своїх побратимів.
На кінець зустрічі Василина Сасин прочитала вірш «Повертайся додому живим».