Сьогодні в світі відзначають  Міжнародний день сміху. У цей день прийнято розігрувати родичів, друзів, знайомих і просто незнайомих людей. Відтак, працівники районного методичного центру відділу культури, районного будинку культури та районної дитячої бібліотеки провели вуличну акцію « Подаруй посмішку»





  В середу, 30 березня, сільські бібліотеки Дубівського та Нересницького кущів Тячівщини отримали в подарунок від народного депутата України Василя Петьовки  набори книг сучасних українських письменників та класиків світової літератури в українському перекладі. Це, без сумніву, справжній скарб для поціновувачів якісної художньої літератури.
Відтепер книголюби мають можливість почитати твори сучасних  українських авторів, присвячені героїчним подіям на сході України, – романи «Аеропорт» Сергія Лойка, «Іловайськ» Євгена Положія та «Маріупольський процес» Галини Удовиченко. Серед переліку творів  також бестселери Сергія Жадана, Володимира Шкляра, Мирослава Дочинця, Юрія Винничука, Софії Андрухович, Андрія Кокотюхи, Андрія Куркова, а також актуальні в наш час твори Еріха Марії Ремарка та Джорджа Оруелла в українському перекладі. Для підлітків та молоді особливо цікавими будуть веселі автобіографічні книги Кузьми Скрябіна – «Я, Паштет і Армія», «Я, Побєда і Берлін».
Варто додати, що видання подарували бібліотекам незадовго до зустрічі з відомими письменниками Андрієм Курковим, Олександром Гаврошем та Михайлом Рошком, яка 
 відбудеться в рамках проекту «Закарпатські діалоги».

Бібліотекарі висловили вдячність народному депутату Василю Петьовці за поповнення книжкового фонду, адже відвідувачі часто цікавляться новинками літератури, та не завжди вони є доступними для пересічного читача. Такі ж комплекти книг отримають всі бібліотеки Тячівського району.

(Тячівська ЦРБ
http://tyachivbiblioteka.blogspot.com/)