До 160-річчя дня народження І.Я.Франка (с.Чумальово)

До 160-річниці дня народження І.Я.Франка в бібліотеці-філії №37 с.Чумальово проведено тематичний вечір «Народу нашого Мойсей».
    Вечір відкрила вчитель філолог Розман С.М. вона  розповіла , що І.Франко діяч, що уособлює цілу епоху української культури; один з найвидатніших письменників слов'янських народів; ім'я, що здобуває все ширшу світову славу. У такі дні ми ще раз замислюємось над нашим святим обов’язком: шанувати своїх геніїв і пророків, вивчати їх спадщину, постійно пам’ятати їх заповіти. Але не тільки пам’ятати, а ще й виконувати їх, жити гідно і працювати неустанно для розвитку рідної України і добра народу.
      Продовжили вечір учні 5-11 класів, що розповіли його життя та літературну творчість, адже І.Франко був поетом, прозаїком, публіцистом. Багато віршів І.Франка було продекламовано учнями. У виконанні Францух А. прозвучала  пісня «Ой ти, дівчино, з горіха зерня».

     На закінчення вечора ведучі Стойка Я. та Данча О. запевнили всіх, що  його творчість відкрила для всіх нас стежину до пізнання Франкових творів, вони допомогли зрозуміти час, в якому жив  великий Каменяр, навчають любити Україну і працювати для рідного народу.  Іван Якович Франко  був співцем відради, віри, надії, гартував своїм міцним словом духовність покоління.