смт.Тересва 
В Тересві відмітили 72 - у річницю перемоги над фашизмом у ІІ - й Світовій Війні. В парку біля монумента загиблим  на фронтах тієї війни тересвянцям, зібралися старі, молоді і зовсім юні односельчани, щоб хвилиною мовчання та живими квітами вшанувати світлу память тих воїнів, а для останнього ветерана другої світової війни  Руснака П. І. та вдів загиблих воїнів, учні Тересвянської ЗОШ, та вихованці драмгуртка "Радість",що діє при бібліотеці - філії №10, продекламували віршовані вітання і слова подяки за здобуту перемогу. Селищний голова Олексій В.І. також виступив перед громадою з промовою, а церковний хор Свято - Михайлівського православного храму привітав живих гімном "Многая літа", і в память за полеглими заспівали "Вічная память".






с. Вишоватий 
 Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минуло вже 72 роки від Дня Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні. Та пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях. 
8 травня в бібліотеці  с. Вишоватий спільно з клубом пройшла бесіда-спомин "Доки пам'ятаємо живемо" ”. Діти уважно слухали про людей, які героїчно боролися за визволення нашого краю, про  їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, що забрала мільйони  життів, принесла лихо і горе на нашу українс​ьку землю.На завершення заходу користувачі познайомилися з літературою, представленою на книжковій викладці « Нам 41-й не забути ,а 45-й пaм`ятати у віках »  .