Ретро-погляд «Мандрівка у минуле»

20 липня 2017 року користувачі Тячівської районної дитячої бібліотеки, завідуючою бібліотеки - Федина В.В. та провідним бібліотекарем - Сасин А.В. здійснили поїздку в історико-краєзнавчий народний музей «Сріберна Земля», який знаходиться в с.Грушево. 
Директор музею Людмила Тегза радо зустріла дітей ще при вході в музей і зазначила, що це народний приватний музей і знаходиться в приватному будинку закарпатського художника Василя Тегза, любителя побуту та історії закарпатців:"Ініціатором створення музею був мій чоловік Василь Тегза. Він захоплювався історією нашого краю і тривалий час збирав різноманітні старожитності. Після його смерті я вирішила продовжити цю справу і зараз у нашому музеї в 12 відділах є більше 5 тисяч експонатів."
Людмила Миколаївна детально розповіла дітям про народне вбрання, про значення вишивки на одязі, про старовинні речі, дозволила приміряти на собі одяг, який носили гуцули 50-100 років тому, дівчата приміряли вінки, які одягали на сватанки.
Найбільш сподобалися дітям веселі порівняння Людмили Миколаївни: "стародавня стіральна машинка", "стародавній утюг"та ін.