У с.Мала Уголька відбувся семінар-екскурсія працівників культури

25 липня у с.Мала Уголька відбувся виїзний районний семінар-екскурсія клубних, бібліотечних та музейних працівників на тему: «Туристично-краєзнавча робота закладів культури району». У роботі семінару взяли участь начальник відділу культури Гудак В.А. та головний спеціаліст відділу культури Магула О.В.
Працівники культури розпочали семінар з ознайомлення із закладом культури який має статус «бібліотека-клуб» де їх привітала зав.бібліотекою Штець Надія Юріївна, а потім відвідали Малоугольківський монастир, ознайомилися з історією виникнення монастиря та біографічними даними його засновника Іова Угольського.
Продовжили роботу у Карпатському біосферному заповіднику де провели теоретичну частину семінару. З планом роботи присутніх ознайомила Н.Сасин-директор районного методичного центру і для відкриття семінару надала слово начальнику відділу культури Гудаку Василю Антоновичу.
Для клубних та бібліотечних працівників надано консультації на теми:
«Форми туристично-краєзнавчої роботи закладів культури району» - Сасин Н.Й.- директор РМЦ;
«Бібліотечне краєзнавство як ресурс розвитку туризму» 
- Сасин А.В.- провідний бібліотекар ЦДБ;

«Краєзнавча робота в бібліотеках як дійовий засіб розвитку туристичного потенціалу Тячівщини».
- Ключкей І.С. – директор ЦБС
У ході обговорення і обміну досвідом роботи виступили Марія Немеш – зав.бібліотекою с.Колодно, Надія Костяк –зав.бібліотекою смт.Усть-Чорна, Олена Немеш –зав.клубом с.Угля, Аліна Новаленко - зав.бібліотекою смт.Тересва. Про напрями розвитку етнографічних музеїв району с. Калина, Велика Уголька, Нижня Апша по роботі з туристами розповіли завідувач музею «Калина» - Юрій Куцин , зав.клубом с. Велика Уголька -Марія Угляй, зав. бібліотекою с.Нижня Апша - Олена Ботош, яка на завершення своєї розповіді про музей румунського регіону заспівала релігійну пісню. 
Підвівши підсумки навчання культурно-освітні працівники вирішили поповнити новими матеріалами тематичні папки з історії сіл та поновити експонати краєзнавчих куточків закладів культури, і зробити ескіз календаря «Мистецька Тячівщина». 
На завершення роботи семінару клубно-бібліотечні працівники Углянського куща та с.Чумальово показали уривок з фольклорного дійства «Вечорниці». Музичний супровід коломийок звучав у виконанні Тиберія Мельника (м.Тячів) та художнього керівника будинку культури с.Красна – Михайла Сойми.