Миколай завітав у бібліотеки-філії

  Наближається улюблений, довгожданий час – час зимових канікул і новорічних свят. Ці дні завжди пов’язані з дивом, а в чудеса хочеться вірити завжди. Самим перший зимовим святом з довгої їх низки можна сміливо вважати День Святого Миколая, день покровителя дітей і мандрівників. Православні християни відмічають цей день 19 грудня. З незапам’ятних часів напередодні свята в дитячі черевички, виставлені біля  порогу, або ж прямо під подушку кладуть цукерки і подарунки. Ні для кого не секрет, що в цій добрій казці криється історія життя реальної людини, що жила в другій половині III століття і прославилася своєю всепоглинаючою любов’ю до усіх людей. За переказами, напередодні Різдва Микола виходив на вулицю і, приховуючи свою особу маскою, роздавав дітям солодкості і подарунки. 
    Так 19 грудня в бібліотеці-філії с.Лази був проведений декламаторський конкурс "Вірш про святого Миколая" з учнями 4-Б класу (класовод Думнич В.М.) Бібліотекар (Токар Т.В.) коротко розказала біографію про Святого Миколая та його життя. Діти розказували вірші, співали пісні. На заході були присутні батьки, вчителі та учні школи.





Бібліотека – філія №16 с. Ганичі

   День Святого Миколая вся дітвора з нетерпінням чекає. Тож, в цей день клубно – бібліотечні працівники с. Ганичі провели літературний ранок «Святий Миколаю на тебе чекаю». На свято завітав Святий Миколай з подарунками. Діти з задоволенням слухали про життя Святого та його добрі діла які він творив. Свято завершилося літературною композицією. Кожен учасник одержав солодкі подарунки від Святого Миколая.