Всесвітній день посмішки - вулична акція

Вулична акція до Всесвітнього дня посмішкиВсесвітній день посмішки або World Smile Day відзначається з 1999-го року. Це відбувається, як правило, в першу п’ятницю жовтневого місяця. Виникненню цього свята посприяв колись зовсім невідомий американський художник Харві Белл. Згідно з легендою, своєю творчістю він нічим особливо не виділявся серед його колег. Критики вважали його і зовсім пересічним, і посереднім художником.
Одного разу, десь у 1963-му році, до нього надійшло замовлення від однієї страхової компанії State Mutual Life Assurance Company of America на виготовлення якого-небудь яскравого і незабутнього символу для їх візитною картки. Як відомо, все геніальне доволі просто і Харві запропонував їм усміхнену жовту пику, відому зараз як звичайний «смайлик». Замовники схвалили цю ідею. Робота була оцінена в півсотні доларів і всі залишилися задоволені.
Після того, як фірма ввела цей нехитрий символ в побут вони відразу помітили, що їх клієнтам це страшенно сподобалося і успіх від цього нововведення перевершив найсміливіші очікування. Потім цей символ, крім значків, став з’являтися на бейсболках і футболках, листівках і конвертах, і навіть на сірникових коробках. Шановне поштове відомство Сполучених Штатів Америки відзначило цю чудову ідею випуском марки з цим добродушним символом.
В одному з інтерв’ю Харві Белл підкреслив, що для історії художнього мистецтва не було жодної подібної роботи, зробленої так просто і ставшей так зрозумілою всім, що так швидко і широко поширившись, приносила б людям стільки задоволення, радості і щастя.
В 2018 році Всесвітній день посмішки припав на 5 жовтня. Посміхались, дарували собі та іншим гарний настрій, ділились посмішкою з оточуючими працівники районного методичного центру та районної бібліотеки для дітей відділу культури Тячівської РДА.


(з сайту Тячівського районного відділу культури)


Вулична акція до Всесвітнього дня посмішки

Вулична акція до Всесвітнього дня посмішки

Вулична акція до Всесвітнього дня посмішки

Вулична акція до Всесвітнього дня посмішки

Вулична акція до Всесвітнього дня посмішки

Вулична акція до Всесвітнього дня посмішки