«Подорож океаном рідної мови» (ЦДБ))

24 лютого в Тячівській районній бібліотеці для дітей пройшла мовна вікторина «Подорож океаном рідної  мови» присвячена до Міжнародного дня рідної мови. А саме рідній українській мові. Тій мові, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
Змагання знавців української мови було проведено з учнями 6-А класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, вчителями з української мови та літератури Бабич Квітою Василівною, Володченко Іриною Петрівною, шкільним бібліотекарем Деяк Тетяною Миколаївною.
Наша зустріч проходила у формі мовної вікторини. У змаганні брали участь 2 команди: Синя та Жовта, показували свою кмітливість у різних конкурсах: «Розшифруйте слова», «Закінчіть прислів’я», «Синонімічна хмарка», «Розв’яжи ребус», «Відгадайко!», «Вірю – не вірю», «У казки на гостинах». За підрахованими результатами змагання виявилась команда – Синіх.

Сьогодні, ми зайвий раз переконалися у тому, що українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках рідною мовою.