Сонячний класик Всеволод Нестайко (Красна)


Сонячний класик
Всеволод Нестайко
(до 90-річчя від дня народження письменника)

Хто ж в Україні не знає "Космо-Натки", "Надзвичайних пригод Робінзона Крузо та його вірного друга – однокласника Павлуші Завгороднього", "Таємниці трьох невідомих", "Тореадорів з Васюківки", "Пригод Грицька Половинки", "В країні Сонячних Зайчиків"?
Весела усмішка, інколи трохи лукава, часом іронічна, але завжди щира і близька дитячому серцю – це сам дух Нестайкових оповідей. До речі, письменник, окрім усього, – продовжувач традицій українських письменників-казкарів. Причому тих, хто писав для дітей весело. Це – Остап Вишня, Степан Олійник, Дмитро Білоус, Іван Микитенко, Іван Багмут, Богдан Чалий. Сам В. Нестайко вважав, що для дітей взагалі не можна писати щось сумне. "Дітям обов’язково потрібні позитивні емоції. Тільки оптимісти можуть збудувати вільну, незалежну державу…" – так вважав письменник.
До 90-ї річниці від дня народження Всеволода Нестайка з 30 січня по 4 лютого у бібліотеці проводився бібліографічний бенефіс: Бібліографічний огляд книг письменника, Брей-ринг за трилогією «Тореодори з Васюківки», Читання вголос  уривку  з твору письменника "Метро під свинарником" ("Тореадори з Васюківки") і Літературний експрес за біографією письменника.
Діти захоплено реагували на книги, читали уривки та звісно розібрали книги письменника додому, щоб прочитати веселі твори разом з рідними.