До дня української писемності та мови в бібліотеках Тячівської ЦБС було проведено ряд заходів

                                

Красна. 

На початку листопада відзначається державне свято – День української писемності та мови. 
Цього дня проводять тематичні конкурси та урочисті заходи, які мають на меті згуртувати українців навколо рідного слова.9 листопада у бібліотеці с. Красна оформлена тематична поличка, проведена інформаційна бесіда "Українська мова – мова серця" 
та проведена цікава гра з "Кубиком Блума". 



Вишоватий

Кохані звуки, рідне слово – моя сердечна українська мово 

Найбільше й найдорожче добро в кожного народу – це його мова. Вона є найціннішим скарбом людини. Кожен народ оберігає цей скарб, його чистоту, мелодійність, багатство. Любов до своєї мови, до Батьківщини споконвіку живуть у серцях українців. Українська мова – це душа нашого народу. Сьогодні  9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, українці відзначають День української писемності та мови. Клубно-бібліотечні працівники с. Вишоватий

підготували тематичну виставку «Кохані звуки, рідне слово – моя сердечна українська мово.». Через представлений матеріал на виставці читачі знайомляться з  історією походження української мови, з народною мудрістю в українському слові, з славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – різноманітними словниками української мови.

Область прикрепленных файлов
ББедевля

Тересва


Калини
"О мова рідна українська!!! В тобі історія і слава"
В бібліотеці проведена літературна година


Колодно

 Солоний

Наша мова калинова

09 листопада щороку в Україні відзначається День української писемності та мови. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія

Цього разу на літературний ранок «Рідна мова – душі криниця» бібліотекар М.О.Корсак спільно з філологом Солонівської ЗОШ  Т.М.Фера запросили читачів – учнів 5-9 класу. Діти мали можливість ознайомитися з історією виникнення української писемності, обговорили питання важливості книг у житті людини і дітей зокрема, взяли участь у мовній вікторині.

Головна мета заходу – виховувати у дітей почуття глибокої любові до української мови.А також в бібліотеці оформлено книжкову виставку за назвою «Наша мова калинова». Книжкові видання, представлені на виставці дали змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.






Бібліотека-філія с.Ганичі 
   
    "Мова-це людства досягнення дивне, 
Мова-це нація,спільність і час"
    З користувачами бібліотеки проведено літературну годину до дня писемності та мови. "Рідна  мова- мова калинова" Діти дізнались  про витоки  української  писемності та мови, життя Нестора  Літописця,творів  слов'янської азбуки Мефодія та Кирила, які створили спеціальну абетку для слов'янських народів.


Нересниця
В бібліотеці с.Нересниця було проведено свято до дня української мови та писемності під назвою " Українська мова-наш скарб."(учні 4-гоВкласу)