23 березня 2021 року у світі відзначаються День «OK»

ОК (також англ. okay, o'kay, ok) — англійське слово, що виражає згоду, схвалення, затвердження. ... ОК є чи не найпоширенішим словом на Землі і трапляється в більшості європейських, північно- та південно-американських мов, хоча і не завжди є словниковим. Відповідники в українській мові — «гаразд», «добре», «нехай», «авжеж», «атож», «аякже», «в порядку» (залежно від ситуації).

23 березня 1839 року вважається днем народження виразу «O. K.» - сьогодні вельми популярного «о'кей». Цього дня в Бостонській газеті «Morning Post» цей вислів з'явився як жартівливе скорочення неправильно написаного «all korrect». Тим часом нью-йоркські демократи вважають, що породили ОК саме вони, давши назву своєму клубу The Democratic OK Club (ОК - скорочено Old Kinderhook, містечко, в якому народився тодішній президент США Мартін Ван Бюрен). І вже через місяць, як би підкріплюючи цю версію, в нью-йоркській газеті це скорочення з'явилося у його нинішньому значенні: «Чи не вважаєте ви, що все о. к.?».

Загалом версій висувалося багато. Взяли участь і греки, бо «ola kala» означає «Все добре», і латиняни, які писали «omnia correcta», і фіни, зрідка кидають «oikea» - «правильно». Залучені були й французькі моряки, викриті у вживанні фрази «aux quais», що до правильності та коректності взагалі стосунку не має, а просто означає «до причалу». Втрутилися і гаїтяни, які стверджували, що порт «Aux Cayes» славиться чудовим ромом. Навіть німці не залишилися осторонь: під час громадянської війни в Америці вони ставили під наказами скорочення О.К., яке могло означати «Oberkommando» (Головне командування).

 Ну а зовсім уже завзяті дослідники визнали, що з'явився цей вислів завдяки... безграмотності президента Ендрю Джексона, який писав «oll korrekt» усупереч усім правилам. З приводу цієї версії протестували прихильники Джексона, які стверджували, що це він у індіанців перейняв їхнє улюблене слівце «okeh»!