Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно 1 жовтня, виник із ініціативи Генеральної асамблеї ООН 14 грудня 1990 року.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.

Цей день покликаний висловити визнання особам старшого віку за їх внесок у розвиток людського потенціалу та економіки, звернути увагу суспільства на проблеми глобального постаріння населення. Підтримка та повага до літніх людей має бути глибоко усвідомлена кожним громадянином держави, адже турбота про них – це турбота про себе самого в майбутньому!

Працівники бібліотеки відвідали пенсіонерів, які багато років свого життя присвятили бібліотечній справі - Христину Бора, Магдалину Сливка, Ірину Гашпар, Ірину Микулянець. Привітали їх з днем бібліотек, бажали ім здоров'я та багато років іще життя, вручили подяки та подарунки  від голови Тячівської міської ради І.І. Ковача. В свою чергу вони також привітали всіх з днем бібліотек і побажали вдячних читачів і поповнення фондів хорошими книгами.