Всесвітній день дитини

 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а згодом - 20 листопада  1989 року було прийнято перший в історії документ, який об’єднав майже всі країни світу – Конвенція про права дитини.

Основна ідея Конвенції полягає в найкращому забезпеченні інтересів дитини. Положення Конвенції зводяться до чотирьох основних вимог, які мають забезпечити права дітей: виживання, розвиток, захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. Головний принцип, який проголошує Конвенція, – визнання дитини повноцінної і повноправною особистістю.

Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. Діти – це квіти нашого життя! І це не просто гарна фраза. Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу. Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку. 

У Тячівській дитячій бібліотеці оформлена виставка, де діти можуть ознайомитися з своїми правами. А також оформлена тематична поличка для батьків, на якій представлені книги, щоб краще розуміти своїх дітей, допомогти їм у навчанні та  підготувати їх до реального життя.  Рекомендуємо декілька з них: