Комікси — позитивні та повчальні книги для дітей (УІК)

Дорослим здається, що сучасні діти не люблять читати. Насправді кожна дитина любить читати. Потрібно лише знайти правильний підхід до справи, тобто запропонувати дітям те, що їм цікаво. Один з варіантів — читати комікси. Комікси - це мистецтво поєднувати в собі образотворче мистецтво та літературу. 

Книги-комікси можуть допомогти кожній дитині стати завзятим читачем — мандрівником у світі безмежних знань та неперевершених відкриттів.

 Як саме працюють комікси? 

Сюжет коміксів зазвичай ґрунтується на дії. Персонажі постійно перебувають у русі. Тут рідко трапляються епізоди, де герой спить чи просто байдикує. Персонажі безперервно щось обговорюють, розповідають, про щось інформують, щось обіцяють, забороняють… Тому діти, які читають комікси, не нудьгують, а навпаки — із захопленням стежать за перебігом подій. 

Психологами  доведено, що це книги для розвитку дітей: вони створюють особливий зв’язок із малим читачем. Він уявляє себе героєм твору, і це дуже добре, бо комікси — позитивні та головне — повчальні книги. Вони розвивають фантазію, адже маленькі читачі разом із героями мандрують різними містами, зустрічають нових персонажів.
 
Запрошуємо дітей до Тячівської дитячої бібліотеки, де ви можете почитати книги і поринути у чарівний світ коміксів.