Напередодні свята Стрітення
На останній  місяць зими випадає одне із найбільших і найшанованіших церковних свят — Стрітення, яке відзначають 15 лютого. А ще цей день був змаганням для Зими і Весни. Саме 15 лютого вони зустрічалися і починали змагатися. Якщо бабуся Зима переможе, то довго іще буде холодно, а якщо красуня Весна візьме гору, то поверне на тепло. Ця зустріч була пишна і радісна, люди прославляли рідну природу, що прокидається від зимового сну, проганяли зиму. Ще це свято називають Зимобором або Громниці.
До дня Стрітення у центральній дитячій бібліотеці 13 лютого відбулося свято «А вже весна, а вже красна», з метою ознайомлення дітей з народними звичаями, з народним обрядом Стрітення, з метою виховання любові і бережливого ставлення до природи. На захід завітали учні 3-Б кл. (класний керівник Кричфалушій М.П.), учні 3-А кл. (класний керівник Мочан В.В.) та учні 4-А кл (класний керівник Ростока О.А.) ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського.
Ведучі Сасин А.В. – провідний бібліотекар ЦДБ, та Грись А.В. – студентка 3 курсу Ужгородського коледжу культури та мистецтв разом з учнями розшифровували ребуси, обговорювали зміни в природі з приходом весни, слухали музичну композицію «Пори року. Весна» А. Вівальді.
Токар А.В. -  студентка 3 курсу Ужгородського коледжу культури та мистецтв у ролі дівчини Весни зачитала телеграму від птахів з проханням допомогти їм повернутися додому з теплих країв. За допомогою гри «Шифрувальник» діти розшифровували назви птахів.
Напередодні заходу діти намалювали малюнки, щоб взяти участь у конкурсі «Кращий художник», де перемогла учениця 4 класу – Алечко Маріанна і отримала подарунок від Весни.